easyworx

Bent u klant van EasyStaff en wilt u inloggen op uw eigen portal?
Log dan in via https://portal.easystaff.nl

Bent u werkzaam via EasyStaff?
Log dan in via https://mijn.easystaff.nl/nl/login

Payrolling groeit! 05-01-2016

Payrolling groeit!

Steeds meer bedrijven maken gebruik van payrolling! Dit blijkt uit een onderzoek van Panteia in opdracht van de ABU en VPO onder ruim 1.100 werkgevers. 19% (een op de vijf) van alle ondervraagden en zelf 33% van het MKB zegt payroll nodig te hebben om te kunnen groeien.

Vooral groeiende bedrijven erkennen dat de behoefte aan payroll groot is. Op dit moment werkt de groot- en detailhandel het meeste met payroll. Industrie, horeca en zakelijke dienstverlening volgen op de voet. Dit zijn de populairste sectoren die gebruik maken van payrolling, samen namelijk voor meer dan de helft (56%) van de bedrijven.

Er is in 2014 een stijging van bijna 15% gerealiseerd ten opzichte van 2009. Er maakten in 2014 meer 12.000 bedrijven gebruik van payrolling. Het aantal payrollmedewerkers steeg in die jaren van 145.000 naar 195.000, zo’n 3.3% van het totale aantal banen.

Als het aan ABU-directeur Jurriën Koops ligt stijgt dit aantal de komende jaren nog wel door. Volgens hem is payroll professioneel en onmisbaar. ‘Het biedt een oplossing aan ondernemers voor wie het werkgeven te ingewikkeld en risicovol is geworden. Payrolling biedt ook kansen aan werknemers, ook aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals ouderen, uitkeringsgerechtigden en mensen met een arbeidsbeperking.’ ‘De ABU blijft zich in ieder geval onverminderd inzetten om de toegevoegde waarde van payrolling op de kaart te zetten en de kwaliteit van payrolling te borgen.’


Terug naar overzicht