easyworx

Bent u klant van EasyStaff en wilt u inloggen op uw eigen portal?
Log dan in via https://portal.easystaff.nl

Bent u werkzaam via EasyStaff?
Log dan in via https://mijn.easystaff.nl/nl/login

Vakantiebanen: populairder én beter betaald dan vorig jaar 03-08-2018

Om lekker op vakantie te gaan, wat extra spaargeld te hebben of om de studie te betalen: er zijn talloze redenen waarom jongeren een vakantiebaan nemen. Dit jaar zijn er meer jongeren met een vakantiebaan. Ook is het gemiddelde uurloon hoger dan vorig jaar. Dit blijkt uit het jaarlijkse vakantiewerkonderzoek van FNV Jong.

Ongeveer de helft van de jongeren vindt zonder veel moeite een vakantiebaan. Gemiddeld doen ze daar zo’n drie weken over. De meeste jongeren vinden hun vakantiebaan via familie of vrienden, het internet, de huidige bijbaan of via sociale media.

Hoger uurloon

Het gemiddelde uurloon ligt dit jaar op €8,69, 48 cent hoger dan vorig jaar. Toen was het gemiddelde uurloon al hoger dan de jaren daarvoor, mede door de afschaffing van het jeugdloon.

Branches

Vakantiebaantjes in de horeca en de supermarkt zijn het meest populair. Maar wie het meeste geld wil verdienen kan het best een baantje zoeken in de schoonmaakbranche (11,94 per uur), zorg en welzijn (11,06 per uur) of de kantoorbranche (10,18 per uur). In de bouwsector verdien je als vakantiekracht gemiddeld het minste (6,93 per uur).

Krapte op de arbeidsmarkt

Bedrijven waren er dit jaar eerder bij met het plaatsen van vacatures voor vakantiebaantjes. Waar de meeste bedrijven de afgelopen jaren pas in mei vacatures plaatsten voor vakantiewerk, deden veel van hen dat dit jaar al in april.

Bron: FNV Jong


Terug naar overzicht