easyworx

Bent u klant van EasyStaff en wilt u inloggen op uw eigen portal?
Log dan in via https://portal.easystaff.nl

Bent u werkzaam via EasyStaff?
Log dan in via https://mijn.easystaff.nl/nl/login

Wel of geen Freelance Payroll; Welke vragen moet ik mezelf stellen?  24-03-2016

 

Freelance Payroll en belangrijke vragen

 

Als zelfstandige heb je jezelf vast wel eens de vraag gesteld; Is payroll interessant voor mij? Er zijn een hoop afwegingen die je in deze situatie moet maken. Hoe kom jij erachter of payroll iets voor jou is? Stel jezelf in elk geval de volgende vragen.


Wat is mijn thuissituatie en in hoeverre ben ik afhankelijk van het sociale vangnet?


Het is voor elke zelfstandige goed om te bepalen in welke mate je van sociale zekerheden afhankelijk bent. Heb je een gezin? Heb je een partner met een inkomen? 
Freelance payroll biedt zekerheden, zoals doorbetaling bij ziekte en behoud en opbouw van WW rechten. Kom je onverhoopt zonder opdracht(en) te zitten, dan kun je altijd terugvallen op een WW uitkering.

Hoeveel opdrachtgevers heb ik en wat is de looptijd van mijn opdracht(en)?


Schijnzelfstandigheid is een hot issue, de overheid heeft maatregelen genomen om hier een einde aan te maken. Zo zijn na 1 mei 2016 de zelfstandige en de opdrachtgever samen verantwoordelijk voor eventuele naheffingen als achteraf sprake blijkt van schijnzelfstandigheid. 
Heb je maar één opdrachtgever, of opdrachten voor een langere periode? Met Freelance Payroll hoef jij je geen zorgen te maken over het opdrachtencriterium of eventuele schijnzelfstandigheid.

Maak ik gebruik van veel aftrekposten?

Bij Freelance Payroll ontstaat er een loondienstverband en ben je voor de wet geen echte ondernemer. Je kunt dan ook geen aftrekposten meer opvoeren. Maak je veel zakelijke kosten voor de uitoefening van je werkzaamheden? Dan is Freelance Payroll misschien minder gunstig voor jou. 
Uiteraard kan je bij Freelance Payroll wel gebruik maken van declaratieregelingen die het netto loon ten goede komen. Denk bijvoorbeeld aan reis- en verblijfskosten.

Wat is de betaaltermijn van mijn opdrachtgever en betalen ze wel op tijd?

Je hebt als ondernemer vast wel eens te maken gehad met een slecht betalende opdrachtgever, of een opdrachtgever met een lange betaaltermijn. Freelance Payroll biedt de mogelijkheid het salaris voor te financieren. Je dient je declaratie in en hebt binnen drie werkdagen je salaris. Ook neemt Freelance Payroll het debiteurenbeheer van je over.

Uiteraard is elke situatie uniek. Als kennispartner onderzoek ik graag met jou of Freelance Payroll voor jou de juiste oplossing is.

Door: Christiaan Hesselink, EasyStaff (020-6183131)  


Terug naar overzicht