easyworx

Bent u klant van EasyStaff en wilt u inloggen op uw eigen portal?
Log dan in via https://portal.easystaff.nl

Bent u werkzaam via EasyStaff?
Log dan in via https://mijn.easystaff.nl/nl/login

ZZP ers willen meer uren maken 11-10-2015

ZZP’ers willen meer uren maken

Conform cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wil maar liefst een op de zes ZZP’ers (ca. 169.000) meer werken.

Dit geven vooral ZZP’ers aan die 12-20 uur per week werkzaam zijn. Nederland telt ruim 1 miljoen ZZP’ers, waarvan 75% tevreden is met het huidige aantal uren en maar een klein deel van 8% wilt minder uren maken. Een ZZP’er moet zelf voor voldoende opdrachten en uren zorgen die bij een opdrachtgever gedeclareerd kunnen worden. De afgelopen jaren was er minder werk door de economische crisis, waardoor ook minder inkomsten.
Daarentegen werken ZMP’ers (zelfstandigen met personeel) vaker al fulltime, waardoor slechts een klein deel meer uren zou willen maken.  

Aandeel dat meer wilt werken

Bron: nu.nl 

Daarbij is er de laatste jaren ook een toename van het totaal aantal ZZP'ers op de arbeidsmarkt. In 2003 was dit een groep van ruim 8% naar meer dan 12% in 2015. Hiervan werkt bijna de helft van de ZZP’ers in deeltijd. In vergelijking met werknemers met een dienstverband, is dat iets minder.
Van de groep ZZP’ers die 12-20 uur per week werkzaam zijn wil in totaal 40% meer uren maken. Een decennium geleden was dit nog 25%. Ook ZZP’ers die minder dan 12 uur per week werkzaam zijn, willen vaak meer werken. 


Terug naar overzicht